Frisk igen

Ja då var det som vanligt igen, Alexander gick till skolan idag, han mådde redan bättre.
Det måste ha varit en dundermirakel medicin han fick.

Var på utvecklingssamtal med honom igår eftermiddag och allt var bra, han läser,skriver och gör vad han ska.
Vilken duktig påg jag har!!!!!!
Bengta berättade att barnen tränar på en cirkus föreställning som dom ska visa upp för oss föräldrar. Ska bli skoj att titta på. Alexander ska vara utklädd till clown, så det är bara att se till och sy clownkläder

Så Susanne Stålnacke har du någon bra bok om detta tema????
För jag behöver HJÄLP! Var inne på biblioteket men dom hade inget....typiskt.

Och nu kommer alla roliga färger till användning rött,gult,blått och mer där till.

Nu väntar en skön promenad i solskenet innan jobb nr 2 väntar på mig.

Ut i solen nu med er allihopa en liten stund iallafall.

Min stackars lille påg

Ja denna gången är det Alexanders tur att bli sjuk.
Han är bonnaförkyld(riktig skånska det) och det har satt sig på ögonen också. Lille stackaren.....
har precis kommit hem från farbror doktorn med han -diagnosen lyder:
Bakterie infektion på övre luftvägarna och ögoninflammation- penicillin i 7dgr.

Sagt och gjort ut från doktorn och in på apoteket för att hämta penicilinet och tjaffsa om smaken på Kåvepenin, för det finns två "smaker" frukt och choklad, eftersom jag är som jag är smakar jag på all flytande medicin som mina barn får och vet att fruktsmaken smakar pecka det gör i och för sig chokladen också men inte lika illa. Efter en del diskussion fick jag som jag ville det blev choklad. jippie jag fick som jag ville.Sen in och köpa nyponsoppa som tar bort det äckliga efteråt och Billys pizza eftersom gossebarnet mitt vill ha det, inte för att han äter upp mer än halva men det får väll vara...
Också en liten påse chips så han blir törstig och jag blir nöjd för han dricker.

Nu orkar jag inte skriva mer för efter lite sömn i natt vill jag gå och lägga mig en stund.




Trötter

Igår var verkligen en hektisk dag, jag jobbade morgon hos damen och började redan kl 7.30 usch!!!!
Jag är verkligen ingen morgon människa, Nop kvällar eller eftermiddagar får det bli för min del, annars pallar jag inte....

men dagen gick sin gilla gång och rätt var det var så var klockan 13,30 och det var dags att köra hem ÄNTLIGEN!!!

Väl hemma var det bara att fixa mellis till lillgrabben och sen ut på en runda med Kelly innan det var dax att fixa med dukningen till Mats, han hade ju Pokerkvällen här i går.
När Mats väl kom hem stack jag och Alexander hem till Elisabeth och Bengt och min underbare svärfar undrade om jag ville ha ett glas rött?

Och det tackade jag verkligen inte nej till. Tyvärr slog det glaset på alldeles för fort så jag höllt på att somna innan maten var klar....
Men jag hade ju varit uppe innan tuppen! Får man skylla på det????

Sen tittade vi på en massa bilder från när Alexander var nyfödd... vilken liten underbar påg( vilka små babysar är inte det?)och bilder från våra semestrar i Italien tillsammans.

Och idag är det lördag och jag skall jobba....
Känns inte riktigt roligt då jag är trött fråm gårdagen, men det får gå ändå, har jag bara tatt mig dit så går 6 timmar fort.
sen kan jag krypa der i sängen och sova och drömma sött

Klar blå himmel

Vilket väder vi hade igår!!!!!
vaknade till snö....
Men jag vill ju ha vår nu....... har ju penseer som ska ner i alla blomsterlådorna runt mitt hus....

Och var hände idag då?
Jo solen tittar fram....och man blir ju så glad, så får se om jag börjar plantera eller väntar någon dag till...

I går började jag ju mitt "nya" jobb som Personlig assistent till en dam på 65 år.
Det gick hur bra som helst.....Jag längtar redan till fredag morgon då jag ska dit igen. Det verkade funka mellan hennes man och mig också...Skönt, annars hade det inte varit speciellt roligt att vara där 8 timmar/pass eftersom mannen är hemma dom flesta timmarna.
Fick bara lite ont i ryggen för jag satt mycket ca. 6 timmar av 8 timmars jobb... Får passa mig så jag inte får valkar i rumpan eller sittsår.....

Idag var jag på Bilbesiktningen med min bil.
Usch det är bland det värsta jag vet, men min pärla bara gled igenom och överlycklig var jag, så i kväll blir det tårta för att fira.

Ni vet en som behöver lite socker(jag håller ju igen med Modifast) skyller ju på allt, alltså man hittar på för att få fira....
Skall bli gott, så får jag ta nya tag på fredag då jag jobbar hos damen, sen skall jag och barnen fara hem till deras farmor och farfar för vi är utslängda på kvällen, Mats ska ha poker kväll med grabbgänget, och då får vi inte vara hemma.
Sen jobbar jag lördag och söndag i S.Sandby så det blir mycket "Hålla igen" i helgen om inte Biggan tycker att vi skall festa till det på lördagkvällen???? vad säger du Biggan?

Nu väntar en god kopp kaffe i solen, man får njuta så länge det varar...
Må så gott alla vänner

Vilken snygging

Enligt mig i allafall. En låt måste han ju också få tillägnat sig. Min underbara man.

Mats har blivit intervjuad i Skånska Dagbladet och i Ystad Allehanda och här kommer det som var med i dagens tidning. Min Goe man.....

 
Mats Rydberg som är ny butikschef på Coop Konsum vill gärna utveckla delikatessavdelningen mer.
Bild: Sprisse Nilsson Förstora bild »

Mats tar över på Coop Konsum i Skurup

Publicerad: 21 mars 2009, 01:15

En 38-årig Sövdebo som gillar idrott och gärna vill satsa på delikatessen. Mats Rydström är sedan i tisdags ny butikschef på Coop Konsum vid Femkorset i Skurup.

Innan han i början på veckan började som chef för de 22 anställda på Coop Konsumbutiken i Skurup jobbade han på biluthyrningsföretaget Hertz. Men Mats Rydström är definitivt inte ny i butiksbranschen, och inom Coop har han jobbat i ungefär 15 år.

- Jag började sommarjobba i en matbutik när jag gick i skolan. Och sen har det flutit på, säger Mats.

För några år sedan ville han testa annat och fick jobb på Hertz, ett jobb där arbetstiderna var mer regelbundna. Men till slut lockade ändå butikslivet:

- Det var trevligt att jobba på Hertz och en erfarenhet jag absolut inte skulle vilja vara utan. Men det är en speciell känsla med en butik. Pulsen vid högtider som jul och påsk, att man träffar en massa folk - det kändes helt rätt att komma tillbaka till det, säger Mats.

Delikatessavdelningen - där man nyligen öppnade en manuell disk igen - är något som Mats hoppas kunna utveckla ännu mer framöver.

- Egen färdigmat och sallader är något vi bör satsa på. Och något jag också vill jobba vidare med är teamarbetet. Vi är ju inte en lågprisbutik utan vi måste konkurrera på andra sätt.

Beslutet att butiken ska fortsätta med Skånemejeriers mjölk parallellt med Arlas sortiment togs dock före Mats tillträde som butikschef.

- Det är en hel del kunder som frågar om det. Men vi kommer att ha båda delar.

Privat bor Mats Rydström, som är uppvuxen i Limhamn, sedan sex år tillbaka i Sövde med fru och två barn. Det stora intresset är idrott. Fast numera går barnens badmintonträning före det egna idrottandet, konstaterar Mats.
Ulrika Wangel
[email protected]

Vilken underbar vecka!!!!!!!

Ja vilken underbar vecka detta har varit....Menar det verkligen.

Har jobbat måndag och onsdag och i dag var jag på anställningsintervju!

Nä Biggan ta det lugnt jag lämnar inte Sandby....inte en chans!

Nä eftersom jag tycker att jag har tid över (jobbar ju som sagt bara 13,9 timmat per vecka)
och en klasskamrat till Alexander, hans mamma jobbar som personlig assistent och dom behöver extra personal så jag tyckte att jag kunde  ju ställa upp....Sagt och gjort fyllde i ansökan och igår ringde min nya chef och ville träffa mig i dag redan, så på tisdag börjar jag , ska bli jätteroligt och intressant, har ju "bara "jobbat på vårdboende och det är ju helt annat, fast skall bli kul att börja ge insulin igen och laga mat till någon annan  än mig själv- oh vad jag längtar.
Skåns Rabbemos med fläskkorv  det går nog hem... Får testa jag ju inte bli mer än utslängt Ha Ha ha...

Iveckan fick jag ett paket från Bussador- ett företag man får testa varor genom och denna gång hade jag tur jag får testa:


Ett gott och då menar jag gott bantningspreparat fick så jag kan testa i 2 veckor, fast tanken är att jag ska bjuda in vänner att testa detta på, men icke detta testar jag på mig själv...
Detta säljs på apoteket men kostar 27:- för en färdigblandad och pulvret som man skall blanda med vatten 139:- för 8 portioner, tur att man bara ska testa annars blir det dyrt,bättre att låta bli den goda såsen... så går man också ner i vikt.

Sen fick jag en bok skickad till mig för att jag har samlarmani- alltså jag samlar streckkoder från b.la Findus, Felix,
lambi.

och då fick jag ett:

som innehöll boken
 
Detta är en sann historia och sådana älskar jag, men måste först läsa klart Emma Mias dotter som jag köpte på bokrean innan jag kan börja på denna boken.

Ja idag är det ju äntligen fredag och vad passar då bättre än ett vin tips för oss som dricker vin vill säga,

Ett vitt:

Och ett rött:
22826-8
Nu får det räcka för nu skall jag läsa alla 100 papperna jag fick med mig hem från min 2:a chef och provsmaka mitt vita vin.
Trevlig helg på er.

Trevligt besök

Idag fick vi trevligt besök....
Det var Mats föräldrar som kom förbi för en fika hette det, en mycket trevlig fika som tyvärr gick alldeles för fort för Mats och jag tyckte att vi skulle unna oss ett bio besök på tu man hand.

Sagt och gjort hämtade hem Pontus som sovit över hos Magnus(en kompis till honom) sen åkte vi till Ystad och såg

 Män som hatar kvinnor

Stieg Larssons "Män som hatar kvinnor"
En kanon bra film den kan varmt rekommenderas fast läs böckerna först.
Ni som läst böckerna vet ju vem Lisbeth Salander är och vilken roll Noomi Rapace gör som spelar henne....
Säger bara en sak SE DEN den är värd varennda krona.

Bara en besvikelse: Böckerna finns ju i 3 delar och filmen kommer också i 3 delar fast inte på bio dom kommer på Tv och SVT och då vet man ju inte när dom kommer.... Får väll vänta .

Nu är jag såååå hungrig så jag måste äta. Idag blir det:
Fläskfilee´med mögelost jätte gott och enkelt att göra.

Stek fläskfilee´och gör en sås på 150g kvillbilleost  och 5 dl matädel ½buljongtärning till detta serveras ris och en sallad

Lätt eller hur??





Mats sista dag på HERTZ

Ja så var dagen med stort D inne. Mats sista dag på biluthyrningsföretaget HERTZ.
Det var med en del vånda som han satte sig i bilen i morse för att åka till Lund och jobba. Tro mig jag var uppe.

Men på tisdag börjar ett nytt äventyr då börjar han jobba på COOP Konsum igen fast denna gång i Skurup och som anställd.....det kommer nog att kännas konstigt att vara anställd alltså, för det är det 7 snart 8 år sedan han var det, han har ju varit egen företagare...En duktig sådan tycker jag. Vet hur man tar gaggia gamla tanter som gnäller på priser mm

Han fick en del roliga saker idag när han lunchade med sina goa kollegor.

En volvo XC90 i miniformat. Bilderna är hans kolleger Anna och Kalle. Tyvärr lite suddiga


Nya tofflor tyckte dom också att han behöver speciellt där det står Hertz så han inte glömmer dom.
Tur att det är klistermärke annars kan han ju inte ha dom på Coop.



En jätte chokladboll mäter ca.10cm x10cm och 4"små" bollar. Dom som känner Mats vet att han är jättesvag för negerbollar ,speciellt Delicatos fast vem är inte det???? Jag är det! Fler som vågar erkänna???


Och det bästa till sist!!!! denna bilden tog personalen på en julfest när Mats precis hade börjat,
 Nä han är inte så tjock.......

Bara utklädd till sumobrottare.

Denna tavlan vill han ha i sovrummet... fast det får han inte för då kommer man ju inte att kunna sova utan ligger bara och garvar hela tiden.

Solen skiner

Ja då tittar äntligen solen fram.....Underbart!

Började morgon med att lata mig i soffan med en god frukost och en  hyfsad film, idag blev det

Patrik 1,5 (+ Digital Copy)
En lite sentimental film som jag som vanligt började tjuta till( jag är ju ganska så blödig)

Efter att ha lata mig i 2 timmar ringde Helene och frågade om jag var sugen på en runda med hundarna? Och det är ju klart, så på med kläder och iväg. Det blev en bra runda och nu ligger Kelly vid mina fötter och snarker så nöjd.

Jag har ju inte skrivit på några dagar...inte haft något roligt att skriva om eller speciellt rättare sagt. Men i fredags var det Pontus sista praodag och han fick ett häfte som nästan alla barnen (några var sjuka) hade ritat och skrivit i den blev han jätteglad för speciellt från vissa barn som hade skrivit vad han var bra på och att han var rolig och att dom ville ha honom kvar i klassen (klart han är ju Alexanders brossa och han (Pontus) tycker ju om att spela fotboll och det gör ju inte fröknarna på rasterna.

Pernilla du skrev att du tyckte jag skulle byta ut middagstipset och här kommer ett annat

Pannbiff med stekt lök och potatis

Jättegott och enkelt! pannbiffar finns att köpa färdiga om du inte orkar göra egna, har för mig nämligen att du inte tycker det är såååååå roligt att laga mat, fast det stämmer kanske inte längre?

Nu väntar symaskinen på att Majas dockkläder skall bli klara så jag fortsätter skriva en annan dag, men glöm inte skriva något när NI läst på bloggen

Korv och broccoligratäng

4 portioner                          Ugn 225 grader

500g broccoli färsk eller fryst
800g falukorv
4 msk vetemjöl
6 dl mjölk
2 msk smör eller margarin
4-5 msk senap
4 dl riven ost


Sätt på ugnen

Dela broccolin i mindre bitar. Koka dem nätt och jämnt mjuka i saltat vatten.
Låt broccolin rinna av väl. Dra skinnet av korven och skär den i strimlor. Blanda broccolin och korven i ugnsfast form.

Gör en ostsås. Vispa ut mjölet i mjölken i en kastrull. Lägg i en klick smör eller margarin och koka upp under omrörning.
Koka såsen 5 min. Tag kastrullen från värmen och rör  i senapen och blanda ner osten.

Häll såsen över korven och broccolin och gratinera i övre delen av ugnen i ca 10 min eller tills den fått fin färg.
Servera med kokt potatis

måndag

Ja så var det en ny vecka igen.Usch vad tiden går, jag tycker inte jag hinner med något.
Helgen som gick jobbade jag fast hann ändå inom Stoff och Stil, (Alexander skulle på kalas på Big Bowl också var det en stund över innan jag skulle börja jobba så jag tog en tur inom där) hittade ett underbart tyg i krossad velour blå/lila och sammets mjukt får väll se vad det blir till kanske en klänning eller så blir det till dockorna eller nallarna.

Som vanligt när jag jobbar missar jag melodifestivalen på TV men jag kan ju lyssna på radion, och det gjorde jag ju och halva butiken också, tyckte Agnes låt var bra  men det är ju svårt att uttala mig om dom andra när jag bara hörde en liten snutt av dom men jag ska se reprisen i dag på tv innan det är dax att jobba.

Igår var det ju Vasaloppet och Mats och jag har en tradition om detta nämligen att ligga i sängen och kolla och äta frallor och dricka varm o´boy och kolla in om det finns några roligt utklädda typer eller någon man "känner", då vi tröttnade efter en  stund blev det till att sätta igång en film det blev
Bangkok Dangerous
En hyffsad film eftersom jag höllt mig vaken, efter den var det dax att ta en halvlång promenad med doggen innan det var dax att åka till jobbet.
Och idag har jag hunnit med att vara och handla mat för veckan det blir:

Måndag: Pytt i panna med ägg
Tisdag: Ugnsstekt fläskkotlett med potatis, sås och rödkål
Onsdag: Köttbullar, potatis. gräddsås
Torsdag:Falukorv och broccoligratäng med potatis

Lite tips för er som har svårt med middan. ni kanske undra hur jag kan komma på middag för 4 dgr inte så svårt när man jobbar i butik, man kollar vad kunderna handlar sen är det bara att skriva upp det och handla... fixat och se man spara pengar... inga inpulsköp här inte.... hmhmhm visst något litet choklad kanske slinker ner i vagnen men lite gott får jag j8u ha.
Ska försöka att skriva in receptet på Korv och broccoligratängen om jag hinner

RSS 2.0